12 Nisan 2013 Cuma

Lavazza Fincanı Hakkında

Gelen Maillerden dolayı artık Lavazza fincanı ile ilgili bir yazı yazmak farz oldu diyerek oturdum bilgisayarın başına. Şurada farklı tasarımları paylaştığım görseller üzerinden en çok fincan şeklinde olan görsel ile ilgili mail aldım. Maillerde genellikle nasıl yapıldığı ve içeriği hakkında bilgi isteniyordu. Fakat tasarım, fikir ve yapım bana ait olmadığı için nette küçük bir araştırma yaparak yine de kimseyi yanıtsız bırakmak istemedim.





Venezuela'lı tasarımcı Enrique Luis Sardi, Lavazza için tasarlamış bu fincanı. Fincanın dışı kurabiye, içi ise özel dondurulmuş bir şekerle kaplanmış. Kahvenin sonun doğru şeker yavaş yavaş eriyerek kahveye özel bir tat katacak şekilde tasarlanmış. Ekoloji, tasarım ve pazarlama alanlarında ödül aldığı belirtilen bu kurabiyeden fincanlar, özellikle kahvenin yanında atıştırmalık sevenlerin çok hoşuna gidecek. Kahveyi içtikten sonra fincanı da afiyetle yiyebiliyorsunuz. Bu sayede geriye herhangi bir atık kalmıyor.

Bildiğim kadarı ile Türkiye'de henüz kullanılmıyor. Fakat kullanan ya da şahit olan varsa deneyimlerinizi merak ediyorum :)

10 yorum :

  1. Keşke kullanılsa :)
    İştahım kabardı , ne güzel bişeydir öyle :)

    YanıtlaSil
  2. Ben denemeye çalıştım evde fakat içindeki şeker özel olduğu için sonuç hüsran oldu :)

    YanıtlaSil
  3. Çok eğlenceli görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Buradan bir kahve içmeyi bende isterdim :)

    YanıtlaSil
  5. Waaaav çok hoş bir fikir.:))

    YanıtlaSil
  6. Her zaman diyorum yaratıcılık başka bir şey diye :)

    YanıtlaSil
  7. İnsanlar ne kadar zevkli işler ile uğraşıyorlar :)

    YanıtlaSil

div class='clear'/>