2 Nisan 2013 Salı

Kurabiyeleri Taze Tutmak İçin Püf Noktaları


Daha önce bayat kurabiyeleri nasıl değerlendirebileceğimiz ile ilgili bir yazı hazırlamıştım. Ve şimdi de düşündüm ki kurabiyeleri bu noktaya gelmeden nasıl daha uzun süre taze tutabiliriz. Bildiğim bütün püf noktalarını aşağıda paylaştım. Bu konuda fikri olan herkesin değerli paylaşımlarını da bekliyorum :)

Not: Bayat kurabiyelerinizi çok pratik bir şekilde değerlendirmek için tık tık...



  • Öncelikli koşul tabi ki mutlaka kapalı bir kapta saklamak.
  • Soğuduktan sonra kapalı bir kap içine koyduğumuz kurabiyelerin yanına elma ya da armut gibi bir bütün meyve koyabilirsiniz. Ya da 1,2 dilim de olabilir. Meyveler nemi emeceği için kurabiyelerin daha taze kalmalarına, geç bayatlamalarına yardımcı olacaktır.
  • Sakladığınız kutunu içerisine bir dilim ekmek koyabilirsiniz, nemi daha çabuk emdiği için bayatlamayı geciktir. Ekmek kurudukça yeni bir tanesi ile de değiştirebilirsiniz. Kullanılan ekmek türü beyaz,kepekli,yulaflı fark etmez.
  • Eğer kurabiyelerinizin sert ve bayatlamaya yakın olduğunu düşünüyorsanız üzerine nemli bir bez örtün ve bu şekilde mikrodalga fırında ısıtın.10 saniyede bir kontrol edebilirsiniz, istediğiniz kıvama gelince çıkarabilirsiniz.
  • Kurabiyelerinizi sakladığınız kutunun içine bir avuç kadar pirinç atabilirsiniz.
  • Kurabiye ya da bisküvileriniz yumuşamış ise birkaç dakika fırında tekrar pişirebilirsiniz. Ama bu işlemden sonra çok fazla bekletmeden yemeniz gerekiyor.
Benim bildiklerim bu kadar, hadi bakalım sizlerden de alalım :)

Not: Fotoğraf alıntıdır.

5 yorum :

div class='clear'/>