28 Mart 2013 Perşembe

Kahramanım Hakkında

Yaşı benimle yakın olanlar bilir. Susam sokağı tam bir efsanedir. Tek kanallı yıllarda her yaştan insana ayrı ayrı programlar ile hitap edebilme çabasındaki bir kanalın susam sokağı ile bütün yaş gruplarına hitap edebilme mucizesidir. Evet bilenler bilir susam sokağı hala bir efsanedir.



Bilmeyenler için biraz anlatalım susam sokağı nedir? 80 li yılların sonunda 90 lı yılların başında TRT 1 de yayınlanan ve mahalle ortamında geçen bir çocuk programıdır. Her sabah ve her akşam heyecanla bekleyip ekrana kitlendiğimiz adı geçince bile hala içimizi ısıtan programda diyebiliriz. Özellikle de Kurabiye Canavarını. Peki susam sokağı sakinleri kimlerdi? Edi ile Büdü, Minik Kuş, Kırpık, Kurbağacık, Açık Göz ve tabi ki kahramanım Kurabiye Canavarı :)

Sen neden kurabiye canavarını seçtin diye soracak olursanız, işte size cevabım. Tek derdi kurabiye yemek olan çocukluk kahramanım. Kim bilir belkide hayal gücüm ellerimdeki kurabiyelere onun sayesinde dönüştü :)

Bu kadar sevimli bir şey daha var mıdır bilmiyorum? Ve bugün bu videoyu kaçıncıya izledim bilmiyorum :)


SEV DÜNYAYI, AÇILIR HER KAPI
İŞTE SUSAM SOKAĞI...

5 yorum :

  1. Htırlamazmıyım çok güzeldi şimdiler de yok böyle eğitici proğramlar.Çok güzeldi kurabiye canavarını bende çok seviyorum:))

    YanıtlaSil
  2. Bir kutu kurabiye lütfennn:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bana bir kitap ve bir kutu kurabiye lütfen :)

      Sil
  3. susam sokağı unutulur mu?

    YanıtlaSil

div class='clear'/>