22 Şubat 2013 Cuma

Lübnan ve Butik Kurabiye


Sadece 2 tanecik ülke görmüş biri olarak hep merak etmişimdir. Bizim ülkemizde çok popüler olan,çok tercih edilenler farklı ülkelerde ne durumdadır diye. Geçen yılın mayıs ayında Lübnan'da idik. Kültür olarak bize çok uzak değiller hele ki yemek kültürümüz açısından.Bizim bol etli, zeytinyağlı ve tadına doyum olmayan yemeklerimizi, kebaplarımızı Lübnan'da farklı versiyonları ile gördük. Fakat mezeler bambaşka, çeşitte sınır yok. Burada anlatmak ile bitiremem diye düşünüyorum.Onu ayrı bir konu olarak paylaşacağım.

Benim çok sevdiğim kurabiye işi orada nasıldır diye merak edip araştırdığımda çok farklı tasarımlar çıktı karşıma. Kültürümüzde, çevremizde ne varsa onu kurabiye ye taşıdığımızın bir kanıtı gibi gördüklerim. Buzdolabimdaki deve figürlü magnetlerin kurabiyede figür olarak karşıma çıkacağı daha önce aklıma hiç gelmemişti.Bu cümleden favorimi deve figürü olduğunu anlamışsınızdır herhalde.


İşte Lübnan'dan kurabiye örnekleri :)










6 yorum :

  1. merhabalar. çok güzel kurabiyeler. kurabiye yapmayı ben de çok seviyorum. tabi amatörce, ev yapımı kurabiyeler... hatta blogumu kurarken kızımla birlikte ismini, kurabiye canavarı koymak istemiştik, ama o isim zaten alınmıştı:)) blogunuzu izlemeye alıyorum. www.marmelattt.blogspot.com dayım beklerim. sevgiler

    YanıtlaSil
  2. en aşağıdaki fotoğraftakiler çok ilginç :)
    develi olanlarda güzel olmuş rengarenk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emek harcandıkça güzle olma durumu da artıyor sanırım :)

      Sil
  3. Hatice hanımcığım, teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Portakal soslu irmiğin beni duygulandırabileceği hiç aklıma gelmemişti ama yazınız sabah sabah burnumun direğini sızlattı diyebilirim. Annem ve kardeşimden uzaktayım bende. Zor hastalıklar olmasın ne diyelim :)

    YanıtlaSil
  4. bense kuzucukları çok sevdim:) idaeyi ziyaretinize geldim sevgiler kurabiye canavarına=)

    YanıtlaSil

div class='clear'/>