28 Şubat 2013 Perşembe

Şans Kurabiyeni Kır

Kurabiye ilgili hep değişik arayışlar içerisindeyim. Kafamdaki tek düşünce kurabiyelerin aslında ne kadar değişik şekillerde karşımıza çıkabileceği. Bu değişik şekiller üzerine kafa yoruyorum bu aralar. İşte bu şekillerden biri ; ŞANS KURABİYELERİ :) 

25 Şubat 2013 Pazartesi

İlk Talihlimizi Açıklıyorum :)

İlk hediyemiz sayfama hem üye olup hem de yorum yapan takipçimize gidiyor.

Talihlimiz Hatice Avcı. 


Hatice Hanımcığım istediğiniz temayı seçebilirsiniz, en kısa zamanda elinizde olacak :)


22 Şubat 2013 Cuma

Lübnan ve Butik Kurabiye


Sadece 2 tanecik ülke görmüş biri olarak hep merak etmişimdir. Bizim ülkemizde çok popüler olan,çok tercih edilenler farklı ülkelerde ne durumdadır diye. Geçen yılın mayıs ayında Lübnan'da idik. Kültür olarak bize çok uzak değiller hele ki yemek kültürümüz açısından.Bizim bol etli, zeytinyağlı ve tadına doyum olmayan yemeklerimizi, kebaplarımızı Lübnan'da farklı versiyonları ile gördük. Fakat mezeler bambaşka, çeşitte sınır yok. Burada anlatmak ile bitiremem diye düşünüyorum.Onu ayrı bir konu olarak paylaşacağım.

Benim çok sevdiğim kurabiye işi orada nasıldır diye merak edip araştırdığımda çok farklı tasarımlar çıktı karşıma. Kültürümüzde, çevremizde ne varsa onu kurabiye ye taşıdığımızın bir kanıtı gibi gördüklerim. Buzdolabimdaki deve figürlü magnetlerin kurabiyede figür olarak karşıma çıkacağı daha önce aklıma hiç gelmemişti.Bu cümleden favorimi deve figürü olduğunu anlamışsınızdır herhalde.


İşte Lübnan'dan kurabiye örnekleri :)




21 Şubat 2013 Perşembe

Yaratıcılıkta gerçekten sınır yok...

Bu cümleyi her zaman sevmişimdir. Bir şeyler üretmek, ürettiklerini sunmak ve tabi ki beğeni kazanmak. Hazzını herkes çok sever diye düşünüyorum. Ama artık bunlara diyecek bir cümle bulamıyorum. Emek, zeka ve yaratma hevesi bir araya gelince bular çıkıyor sanırım. Yapanların emeklerine sağlık. Çok başarılı,kurabiye canavarım da çok tatlı ama  en kısa zamanda kibriti deneyip paylaşacağım. Bayıldım çünkü ona.

15 Şubat 2013 Cuma

Bloğumun ilk hediye organizasyonunu başlatmış bulunuyorum :)

Bloğa üye olan, facebook üzerinden en çok paylaşımda bulunan ve en çok yorum yapan bir arkadaşımıza istediği bir temaya ait 10 adet kurabiye ya da cupcake hediye edilecektir.

Kazanan kişi 22.02.2013 tarihinde blogda yayınlanacaktır.

Herkese bol şanslar...
div class='clear'/>